Badje 3 | Elementair 2

Automatiseren zwemslagen en conditie opbouwen

Na badje 2 stroomt de leerling door naar badje 3. Op dit niveau wordt verder geoefend aan het verbeteren van de vier basis zwemslagen; borstcrawl, rugcrawl, rugslag (kikkervoeten) en schoolslag (kikkervoeten).

De focus ligt op het automatiseren van het combineren van de arm- en beenbewegingen. Daarnaast gaan we hier ook werken aan het uithoudingsvermogen.  Tot slot is er aandacht voor survival elementen zoals 'anderen in veiligheid brengen', 'onderwater oriëntatie' en  'verschillende manieren van te water raken'.

De nieuwkomers zwemmen eerst in de badje 3 "Breedte", daarna stromen ze door naar badje 3 "Lengte".  Dit is dan de laatste stap onderweg naar het diplomazwemmen, dat uiteraard alleen in een écht zwembad wordt afgenomen.  
Door deze nieuwe aanpak, kunnen kinderen langer in De Basalt blijven zwemmen en toch op tijd klaar zijn voor de diploma data.
De diploma kandidaat dient dan minimaal vier volledige zwemlessen in 't Wedde mee gezwommen te hebben om op te kunnen voor het proefzwemmen.
Huidige diploma kandidaten A/B/C zijn welkom om extra lessen te boeken , of in te halen tijdens de Badje 3 "Lengte" zwemlessen.